Ντιπ για συνοδεια ορεκτικων

Πειραματιστείτε να φτιάξετε κροστίνι με σπανάκι και βούτυρο καρπών ή συνδυάστε ο με αγκινάρα για ένα ξεχωριστό ντιπ. Χρησιμοποιήστε βούτυρα από καρπούς για συνοδεία ορεκτικών, καθώς η υφή τους είναι ιδανική για να δημιουργήσετε ντιπ σε συνδυασμό με καρυκεύματα, έλαια και τα αγαπημένα σας υλικά.

Σε σάλτσες για να δέσουν

Τα βούτυρα από καρπούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια μεγάλη ποικιλία από σάλτσες για να προστεθούν σε λαχανικά, ρύζι, ζυμαρικά ή άλλα πιάτα. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας από το αγαπημένο σας βούτυρο καρπών στη σάλτσα που φτιάχνετε συνήθως και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Ταιριάζουν ιδιαίτερα σε λαχανικά στη σχάρα, σε τόφου, σε πένες, σε αβοκάντο, σε ψημένη γλυκοπατάτα.

επάλειψη παντού!

Σε ψωμί, σε φρυγανιές, σε κρακεράκια, σε κάθε είδους αρτοσκεύασμα! Δοκιμάστε να το αλείψετε σε σάντουιτς σε αλμυρές ή γλυκές εκδοχές και θα γίνει η νέα σας συνήθεια! Αλείψτε σε μια φέτα ψωμί ολικής, βούτυρο καρπών της αρεσκείας σας, προσθέστε μία μπανάνα σε φέτες, πασπαλίστε με λίγο μέλι και έχετε ένα τέλειο σνακ για όλες τις ώρες και μια εξαιρετική ιδέα για προπονητικό γεύμα!

Σε γλυκά για θρεπτικά συστατικά

Σίγουρα, όλοι έχουμε δοκιμάσει μπισκότα από φυστικοβούτυρο και γνωρίζουμε πόσα νόστιμα είναι. Η αλήθεια είναι πως τα βούτυρα καρπών κάνουν τα γλυκά απίστευτα γευστικά. Μπορείτε να φτιάξετε θρεπτικές εκδοχές δελεαστικών γλυκών, όπως muffins, brownies, cheesecake, fudges, παγωτά, κέικ, μπισκότα, μπάρες ενέργειας, γκρανόλα αντικαθιστώντας υλικά της συνταγής, όπως βούτυρα, μαργαρίνη και έλαια που περιέχουν trans λιπαρά. Το πιο σημαντικό είναι πως με τη χρήση βούτυρων καρπών στις συνταγές, περιορίζετε ή αποφεύγετε τη ποσότητα γλυκαντικών που χρησιμοποιείτε, καθώς προσδίδουν φυσική γλυκύτητα. Επίσης, με τα βούτυρα καρπών μπορείτε να φτιάξετε υγιεινές κρούστες για επικάλυψη σε επιδόρπια και γαρνίρισμα σε τάρτες, τούρτες, παγωτά.

Ιδανικά για χορτοφάγους και vegans

Τα βούτυρα καρπών είναι πολύ ευέλικτα υλικά σε συνταγές χορτοφαγικής και vegan διατροφής. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για να φτιάξετε vegan κρέμες, sour creams και μαγιονέζα. Το ακατέργαστο βούτυρο κάσιους με την απαλή ήπια γεύση του είναι μια τέλεια εναλλακτική λύση για τυρί, αφού γίνεται υπέροχα κρεμώδες και γευστικό όταν συνδυάζεται με διαφορετικά μπαχαρικά.

Υλικά:

Για το ποπκορν:

1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

100 γραμμάρια σπόροι για ποπκορν

Για την επικάλυψη:

4-6 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

3 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης

3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

1. Θερμάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι για 30 δευτερόλεπτα σε μέτρια φωτιά.

2. Προσθέστε το καλαμπόκι και καλύψτε την κατσαρόλα με ένα καπάκι.

3. Αφήστε να σκάσει το καλαμπόκι και όταν αρχίζουν να σκάνε, κουνήστε το τηγάνι για να αποφύγετε να κολλήσει το καλαμπόκι στο τηγάνι.

4. Μεταφέρετε το ποπκορν σε ένα μπολ

5. Θερμάνετε για λίγο το φυστικοβούτυρο, το σιρόπι αγαύης και το λάδι καρύδας σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα μέχρι να λιώσει και ανακατεύετε ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

6. Ρίξτε το μείγμα πάνω από το μπολ του popcorn και ανακατέψτε μέχρι το ποπκορν να επικαλυφθεί ομοιόμορφα.

Απολαύστε!